Pages

vineri, 30 ianuarie 2009

pot să greşesc şi eu?

Pot greşi şi eu din când în când? Aşa m-am întrebat azi. Un lucru pe care nu îl înţeleg prea bine este faptul că deşi cineva are ceva cu mine, nu-mi spune în faţă.
Cel mai tare simt când fac vreo greşeală. Nu cine ştie ce catastrofă sau din rea-voinţă. Pur şi simplu nu sunt perfect şi mai sunt momente în care o dau în bară.
Atunci simt 'fenomenul'; parcă îi şi aud pe ceilalţi vorbindu-mă pe la spate, simt răutăţile, ironiile, şi doare mai tare decât dacă mi le-ar fi spus în faţă.
Mă specializez eu, şi îmi pasă din ce în ce mai puţin de vorbirea pe la spate, îmi pasă din ce în ce mai puţin de persoanele care practică asta.
Sunt adeptul conversaţiei deschise, este mai sănătos şi dă mai puţine bătăi de cap.

5 comentarii:

  1. mi se pare normal sa zici si sa sustii ce crezi.chiar daca uneori doare...merita!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata ar fi cu mult mai usoara daca ne-am spune deschis unul altuia ce ne deranjeaza. Dar din anumite motive preferam sa facem pe umbufnatii si sa tinem pentru noi. Iar persoana de langa noi nu stiu de unde sa ne ia:-??.

    RăspundețiȘtergere
  3. Depinde de fiecare. Eu cunosc oameni care îţi spun imediat ce îi deranjează, fără să te facă să te simti aiurea. Din păcate, sunt foarte putini ca ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. si ca sa-ti raspund la intrebare (sa-mi fie iertat ca nu scriu cu diacritice, dar e intuneric si abia intuiesc tastatura)... desi probabil retorica. ai voie sa gresesti, dar nu ai voie sa faci aceeasi greseala a doua oara, cu buna stiinta.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu e retorică, doar că aşa mă întreb când văd situaţii de genul ăsta, şi da, sunt de acord cu ce spui: mă străduiesc să învăţ din greşelile anterioare.

    RăspundețiȘtergere