Pages

luni, 26 ianuarie 2009

Am dreptul la fericire


Am văzut mai demult filmul The Pursuit of Happyness şi am rămas destul de uimit. Cum un om atacat din toate părţile nu cedează, ba încă acceptă provocări peste măsură.
Şi mi-a venit în minte azi că fericirea mea nu depinde de o persoană anume, de familie, de prieteni. Depinde în totalitate de mine dacă o să fiu sau nu fericit, indiferent de circumstanţe.
Dumnezeu mi-a dat dreptul să fiu fericit, şi îmi voi construi întotdeauna o barcă de salvare, tot timpul voi găsi o soluţie de rezervă.
Îmi doresc să fiu fericit, şi nimeni nu-mi poate lua visul în care deja trăiesc. Un vis real, autentic.

7 comentarii:

  1. sa te uiti si la filmul "fire proof" o sa-ti placa atunci si ala:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm...mi-a dat un imbold si mie filmul asta. L-am cautat dupa ce ti-am citit postul si l-am vizionat. Mi-a placut foarte tare. E fascinat cum poate un om sa se mobilizeze cand e atacat din toate partile, cum spui tu. Am facut azi noapte un maraton de filme cu Will Smith si m-am mai uitam si la I Am Legend si Seven Pounds. Seven Pounds e superb, dar trebuie sa ai rabdare pana la sfarsit. In prima jumatate de ora ai tendinta sa-l lasi balta pentru ca nu intelegi nimic, dar merita vazut.

    RăspundețiȘtergere
  3. o să mă uit şi eu la ălea, mulţumesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Corect. Nimeni nu este dator sa te faca fericit in viata asta. Nimeni nu are obligatia sa-ti incante ziua, sa gaseasca o modalitate de a-ti smulge un zambet samd....
    Toate depind numai de tine...ceilalti participa, completeaza starea ta, iau parte la ea...dar nu ei sunt datori sa te faca fericit.
    It is all in you.

    RăspundețiȘtergere
  5. dacă pomeneşti de dumnezeu atunci înseamnă că fericirea i-o atribui lui şi nu ţie...

    RăspundețiȘtergere
  6. i-o atribui Lui, dar depinde de mine

    RăspundețiȘtergere
  7. Era o vorbă: "Dumnezeu dă, dar nu bagă în straiţă"

    RăspundețiȘtergere