Pages

duminică, 25 ianuarie 2009

The Alpha Man


Bărbatul deştept, bărbatul gospodar, bărbatul fermecător, bărbatul fidel .. ah, ultima nu mai e la modă, mai nou îi zice bărbatul orientat.

Se pare că deşi femeia e evoluat, mulţi bărbaţi au decis că e mai bine să rămână la stadiul de trântori. Ei sunt bărbaţii în casă, lideri de familie.
Ce fac de fapt ei? Dimineaţa se trezesc, îşi trezesc soţia să le prepare cafeluţa, merg la lucru, vin de la lucru şi gata ziua, mănâncă şi apoi au timp liber. Ieşiri cu prieteni, meciuri etc. Ei sunt cei obosiţi, cei care au nevoie să fie serviţi.
Cum e bărbatul deştept azi? Este acel specimen care gândeşte; îşi prosteşte soţia cum vrea. Poate să aibă aventuri câte vrea şi să se scoată de fiecare dată. Aici intră şi bărbatul orientat şi cel fermecător.

Bărbatul gospodar e cel mai amuzant, ironic vorbind. Se sparge o ţeavă. Soţia sugerează să cheme un instalator. El, nu chemăm nimic, eu ce sunt aici? lasă că repar eu. După ce se chinuie să închidă robinetul principal care de fapt se închidea în sensul invers faţă de cum învârtea el, sună un amic care îi spune că nu trebuie să închidă robinetul pentru a repara ţeava, că a văzut el că apa de la fântâna de la ţară nu are presiune aşa mare.
În sfârşit, după ce inundă toată casă, are o idee salvatoare. "hmm, eu zic să chemăm un instalator"

Stau şi mă întreb, oare câte grade îi cad de pe umăr unui bărbat care îi spune soţiei să se odihnească, iar el să spele vasele? Cât de idiot poate fi un bărbat care nu-şi lasă soţia să conducă pe motiv că e femeie?
Dacă vrei să fi bărbat cu adevărat în casă, asigură-te că nu lipseşte nimic, asigură-te de educaţia copiilor, dă-ţi timpul tău familiei.
Şi acum, asemenea năravuri se văd de la tinereţe, nu aşa de evidente, dar se disting. Fericite sunt fetele care-şi ştiu alege bărbaţii pentru caracterul lor şi nu pentru dedicaţiile amoroase.

Simt nevoia să adaug că nu toţi bărbaţii sunt aşa, m-am referit aici doar la unele aspecte negative ale unora dintre ei.

5 comentarii:

  1. Haha, new post, new comments :D. Glumesc, ma voi limita la unul singur:). Credeam ca lumea a evoluat, si ca nu mai exista barbati de genul asta, dar constat in imediata apropiere femei care ii au alaturi de ele. Culmea, se complac in situatia asta din diverse motive. Trist. Sper sa fiu inspirata :D

    RăspundețiȘtergere
  2. daca as crede un reincarnare as spune ca intr-o viata anterioara sigur ai fost femeie :P

    RăspundețiȘtergere
  3. noi, barbatii romani, am devenit ori papagali efeminati, ori nesimtiti notorii. nu e bine nicicum, intr-adevar.

    RăspundețiȘtergere
  4. mama, fata, dar barbatii astia - ultima categorie de care zici tu ca nu-si lasa nevasta sa faca x lucru, x lucru sau nu ii spun sa se odihneasca - nu mai exista astazi. Cel putin nu in mediul urban cool in care traim, nu? Si daca e sa fie asa, de ce si ar lua cinev unul dintr-asta de barbat? sau te pomenesti ca se schimba, brusc si camelonic dupa casatorie? ...
    apelativul fata a fost intentionat, poate, in sinea ta chiar esti baiat...:))))

    RăspundețiȘtergere