Pages

vineri, 6 martie 2009

şoferie, şoferie


Traficul prin oraşe este o sursă de amuzament pentru mine, iar uneori de acumulări masive de nervi. Sunt nişte specimene de şoferi aparte care intră când la categoria "fun", când la "i kill you". Depinde de starea mea de spirit.

Încep cu clientul meu preferat, care e şi cel mai recent.
Şosea lată, 4 benzi pe sens. 2 pentru înainte şi 2 pentru stânga, dar una din cele pentru stânga e folosită pentru înainte pentru că e aglomeraţie mare în direcţia aia; mai ales dimineaţa pe la 8. Prietenul nostru ajunge primul la semafor, îşi pune roţile pe banda aceea de mai devreme, intermitentă, când înainte, când la stânga. Cum e aglomerare de hârburi pe acolo, toţi se aşteaptă ca nenea ăsta să meargă înainte, pentru că nu semnaliza stânga. Când se face verde cei de pe cele două benzi pornesc, ăsta nimic. Mă, ce-o fi păţit? hai să-i dau un scurt claxon; boooo! În clipa aia ca prin minune se aprinde şi semnalizarea, că nenea vrea să facă stânga. Mulţumesc, dragule, eşti un prost. Dacă o să-mi dai cu legea, că banda aia e pentru virat la stânga, îţi dau şi eu tot cu legea; când se schimbă direcţia de mers se semnalizează... cu câţi metri înainte de intersecţie? ha? ahaaaa. Poţi să te superi, dar dacă nu te schimbi, nu au să-ţi ajungă frigiderele pentru sărbători. Şi cine ştie, poate dai de vreun prost-crescut care te sperie de nu mai vrei cu maşina.

Alte cunoştinţe vrednice de tot dispreţul: cei care nu ajută la fluidizarea traficului. Ei văd doar înainte, nu-i interesează ce se întâmplă în jurul lor. Dacă din sens opus cineva vrea să facă stânga şi ţine o întreagă coloană de maşini să aştepte, ei bine, el cu nici un chip nu o să-l lase să treacă, chiar dacă el circulă cu 5 km/h. "Ce dom'le, am prioritate!" Ai amice, dar eşti idiot. În categoria asta intră din ce în ce mai puţini, din fericire. Depinde de regiune.

Ultimul nesimţit este domnul bădăran. Nu am nimic cu ţiganii, dar toţi pe care i-am văzut la volan erau nişte miserupişti. Ce trecere de pietoni? dă-i peste ei că se feresc, mama lor, cine i-a pus să iasă din casă pe jos? Să-şi cumpere limuzină ca a mea, dacie break, cât mai răblăgită.
În categoria asta îl includ şi pe cel cu maşină boboc care îşi închipuie că pământul se învârte doar să-i facă lui vânt. De obicei este băiatul de băiat venit din afară cu figuri în cap. Claxonează mult, strigă după fete, înjură bătranii, ce mai, cretin de-a binelea.
Categoria asta nu este exclusiv pentru cei de mai sus; oricine are loc. Aşa că dacă în loc de creier ai porumb măcinat, eşti binevenit.
Am văzut în seara asta un taximetrist oprit la semafor în paralel cu o dacie la volanul căreia se afla o tanti blondă. Ăsta îi tot făcea avansuri, ba să-i dea numărul de telefon, ba că-i frumoasă. M-a cuprins tristeţea; oh, de eram eu în locul ei ce 'dragoste' îi arătam.
Din păcate în trafic femeile încă mai sunt sclave. Dragă bărbatule care vezi femeia la volan ca o greşeală enormă, află că tu eşti eroarea.
M-am săturat de frustraţi.

În ce am scris nu-i includ pe cei care fac lucrurile ăstea întâmplător.

2 comentarii:

  1. nu stiu cum se face dar cand mergem la suc aproape tot timpul ajungem sa vorbim si despre ce sa intamplat in trafic... si povesteste fiecare...care`i sofer... si am un coleg care nu mai suporta :))...si pe mine ma dispera cand ma 'incurca cineva' in trafic..dar doar cand ma grabesc :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar şti că pe ei îi doare în cea mai insensibilă parte a unghiei de la piciorul drept de faptul că te disperă modul lor de a conduce, nu?
    Soluţia cea mai simplă e să-i laşi în plata lor, doar pe prietenii care merg aşa să-i cafteşti. Dacă ar face fiecare aşa, ar fi mai puţini terorişti prin trafic.

    RăspundețiȘtergere