Pages

miercuri, 18 februarie 2009

măştile mele

Nu o să spun "cu toţii purtăm o mască". Eu însă ştiu că port o mască şi nu doar una, nu am de ales; nu ca să nu pic eu prost, ci ca să-i protejez pe alţii, sunt mai multe motive.
Port o mască faţă de părinţii mei în anumite privinţe. Ei mă întreabă "eşti bine? cum stai cu banii?", eu răspund "este în regulă totul" deşi nu stau deloc bine cu banii uneori. Aş putea să le cer şi în clipa următoare aş avea finanţele de care am nevoie, aş putea... dar nu o fac. Consider că am trecut de vârsta când îi ceream mamei bani de excursii, şi dacă am probleme trebuie să mă învăţ să le mai rezolv şi singur. Încă nu stau cu totul pe picioarele mele, însă mă străduiesc să devin om.

Mai port o mască faţă de anumite fete, pentru că anumite cuvinte ce-mi vin le-ar putea da idei, interpretări, şi nu-i sănătos. Cu privire la asta am mai învăţat că pe multe fete aşa uşor le pot păcăli, fără să spun nimic, le pot face să creadă că sunt singurele care contează. E trist, dar asta e.
Chiar blogul ăsta e o mască, voi, care citiţi, nu mă cunoaşteţi, nici nu o să mă cunoaşteţi. Nu mă interesează cine sunteţi, blogul e făcut pentru mine, ca să-mi eliberez din gânduri, să le văd desfăşurate ca apoi să pot gândi mai clar.
Este masca sufletului meu, şi nu am de gând să o dau jos.

4 comentarii:

  1. sti ce cred eu? ca blogul tau e un mod de a te arata celorlalti fara masca. si ai curajul sa o faci tocmai pentru ca cei care te citesc nu te cunosc. pentru ca te-ai saturat sa tot porti masca, si aici e singurul loc unde o poti da jos fara sa iti fie teama, pentru ca nu te intereseaza cine suntem noi deci prin urmare nu te intereseaza nici ce credeam noi dupa ce iti citim posturile, daca ne formam sau nu o parere despre persoana din spatele cuvintelor.
    cu toti purtam o masca sau un scut construit din teama de a nu fi ranit.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi place sa spun ca ne "pliem", ne "modelam" in functie de situatii si persoane...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da ade, de fapt blogul ăsta e fără mască. Totuşi nu mă tem să nu fiu eu rănit, ci pur şi simplu vreau să am libertatea să spun ce vreau fără ca prietenii să mă întrebe apoi 'de ce?'.

    Dianna, termenele date de tine sunt mai light :) şi e adevărat pentru că percepţia de mască acum este "poartă o mască, se teme să nu aflu lucruri rele despre el". Dar am luat termenul în sine, şi nu ca şi ceva negativ.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pot spune inafara de : Masca este un stil al fiecarui individ aparte care il mascheaza de lumea inconjuratoare facindu-l diferit de ceilalti.

    RăspundețiȘtergere