Pages

duminică, 10 mai 2009

ouăle noastre

Bune, delicioase, hrănitoare cică. Totuşi de o vreme şi-au cam pierdut şi ele proprietăţile nutritive, gustul, aspectul. Eu le numesc pe ălea ouă palide. Gălbenuşul îl confund cu albuşul, se vede pe el că e slab. Cum aş putea să uit gustul gălbenuşului -care chiar era galben, un galben închis- de la ţară când ne făcea bunica drub? Chiar şi gol era de o aromă inconfundabilă. Acum? Acum prea puţin mănânc ouă, sunt seci; la ţară mai sunt şi din ălea originale, dar mai puţin. Distribuţia e în floare.
Câteva lucruri interesante despre ouă. Culoarea lor este determinată de specia de găină. Ea 'produce' aproximativ 255 de ouă pe an. Prin urmare dacă fac 365 x 24 / 255, rezultatul este că pentru un ou, unei găini i se duc din viaţă vreo 34 de ore.
Ah, dar cum să fie ouăle bune dacă găinile nu sunt bune? În industria ouălelor sunt implicate peste 1 miliard de găini. Ei bine, aceste găini nu fac toată ziua decât să bage în ele mâncare, să bea apă, fără să se poată mişca. Nu pot să-şi întindă aripile, nu au ce scormoni, sunt într-un fel robotizate. Acum îmi dau seama că găinile sunt cele mai chinuite fiinţe de pe pământ. Legea încă permite asemenea condiţii.
Cam aşa arată o găină robotizată, zombie.



De cocoşi ce să mai zic, aştia îş tăiaţi direct, deoarece sunt neproductivi.

Vreau să stau la o casă cu găini, cocoşi, pisici, câini şi alte necuvântătoare.

4 comentarii:

  1. Si cand o sa ai casa aia de vis, n-o ssa le permiti gainilor tale sa mai faca oua, sun sigur. Ce vrei? Asta este natura: gainile sa faca oua si noi sa le consumam. Legea nu permite, legea INCURAJEAZA productia oualor, pentru ca intra in alimentatia zilnica. Prea putin ma intereseaa daca gainile sunt fericite, ma intereseaa daca populatia este multumita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum să nu faca ouă? Le bat de le sar fulgii dacă nu-şi văd de treabă :)) Altfel pentru ce le-aş mai ţine?

    RăspundețiȘtergere
  3. cum sa nu iti placa o gaina zombie ?
    arata divin :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ... tare sexi aşa dezbrăcată.

    RăspundețiȘtergere