Pages

luni, 11 mai 2009

hai, vii?


Cum unde?
Nu o văd din depărtare, e protejată de copaci. Pe doi din aceşti brazi am prins hamacul pentru nopţile calde.
De cum ajung în apropierea cabanei mă copleşeşte un miros fantastic de iarbă udă. Se aude şi izvorul care şiroieşte în lumea lui în dreapta cabanei.
Cabana este construită din buşteni aşezaţi orizontal unul peste altul. Toată construcţia este pe piloni solizi. Intrarea dă direct în sufrageria mare, şi primul lucru pe care îl văd este şemineul plantat în capătul celălalt al camerei. Zâmbesc, mă gândesc la serile petrecute acolo într-un scaun legănat, lângă lemnele trosnind, cu un ceai de scorţişoară şi câinele dormind la picioare, citind ceva din Jack London, chiar dacă i-am citit cărţile de nenumărate ori.
Sufrageria are 2 ferestre mari pe peretele cu uşa, şi în ea este înclusă în partea dreaptă şi mini-bucătăria. Pe peretele din faţă mai sunt două uşi, în stânga, şi în dreapta şemineului. Ele dau spre cele două dormitoare mobilate sumar, care au şi ele câte o fereastră ce te îmbie să priveşti freamătul pădurii. Dormitoarele sunt încălzite de spatele şemineului, construit în perete în aşa fel ca jumătate să fie în sufragerie, şi jumătate în dormitoare.
Partea din stânga a sufrageriei are o uşă care dă în baie.

Ies afară pe verandă, în dreapta mea vântul leagăna balansoarul fără nici un scârţâit. Mă aşez în el, închid ochii şi inspir aer rece. Sunt liniştit.

4 comentarii:

  1. Foarte relaxanta ce spui tu acolo. Si fain scris, felicitari! Dacai AI o cabana de genul asta, nu uita sa-ti inviti colegii bloggeri la un weekend FARA internet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Este în plan Neamţule, este introdusă în planurile la care nu renunţ :)

    RăspundețiȘtergere
  3. wow! aproape ca mi-am adus aminte de copilarie
    dar si de cartie pe care le citeam cu atata drag in facultate

    RăspundețiȘtergere