Pages

duminică, 3 mai 2009

compromis

Am făcut câteva compromisuri majore la viaţa mea pe care le regret, şi dacă aş putea, le-aş schimba. În momentele acelea am căutat să nu cedez, dar nici să nu se simtă partea cealaltă ofensată, şi prin portiţa asta s-a strecurat domnul compromis ca să mă ... compromită. Nu în faţa celorlalţi, nu, ci în faţa mea. Să-mi spună verde în faţă: "Vezi? Degeaba te crezi om cu principii că până la urmă tot o dai în bară!". A avut dreptate, totuşi am învăţat din experienţa aia, şi sunt sigur că data viitoare o să-l tachinez eu: "Ei? Unde ţi-e puterea, curajul?"
Îmi plac oamenii integri, şi mă străduiesc, oh, mă străduiesc atât de tare să fiu şi eu.
Am văzut pe undeva "Ceea ce permiţi, aceea încurajezi". Cât de adevărat, şi cât de crud pentru cei care fac o regulă din 'nu e treaba mea'. Câte cazuri nu sunt, şi au să mai fie în care oameni simpli sunt jefuiţi, bătuţi în plină stradă, fără ca cineva să ridice un deget.
Permiţi violenţa? O încurajezi. Este un rău necesar? Dacă ar fi răul acesta în familia ta, ar mai fi necesar atunci?. Greu de digerat.

4 comentarii:

  1. Violenta exista. Si cat o sa existam noi, o sa existe si ea. Nu poti spune ca incurajezi daca permiti, pentru ca sunt cazuri in care nu ai tu puterea de decizie. Dar exista cazuri in care te poti implica. Si ai face bine sa te implici pentru ca sa dai un exemplu. Parerea mea este cineva apeleaza la argumente fizice atunci cand ramane in pana de argumente verbale. Si, din pacate, sunt destui...

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm..un hot intru-un autobuz incerca sa-i fure ceva din buzunar unui om.Si acesta normal ca s-a luat de el.Iar hotul a inceput sa-l ia la bataie.Si NIMENI din tot autobuzul ala nu s-a bagat.
    E plina lumea de 'nu ma intereseaza.Nu sunt eu acolo..de ce ar trebui sa-mi pese?'

    RăspundețiȘtergere
  3. "Ceea ce permiţi, aceea încurajezi" - mi se pare o chestie foarte adevarata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Neamţu, dacă permit ceva înseamnă că am o anumită putere de influenţă. Nu pot să spun că nu permit ca Băsescu să bea rachiu, dar pot spune că nu pot permite ca o femeie să fie bătută în plină stradă. În ultimul caz nu doar spun. Am un urlet care înfioară morţii, nu trebuie să bat pe nimeni :))

    Hălăţel, eu nu prea merg cu autobuzul dar mie mi se aprinde piticul mânios când văd situaţii şi mai puţin grave decât exemplul tău.

    RăspundețiȘtergere