Pages

duminică, 5 aprilie 2009

te iubesc ...


Mi se par nişte cuvinte grele, deloc neînsemnate. Atât de simple şi totuşi de o profunzime extraordinară.
Aceste două cuvinte pot deschide o inimă, pot vindeca sufletul.
Dacă ar fi după mine, unii oameni nu ar trebui să le rostească niciodată. Pentru că nu înţeleg semnificaţia lor, şi, deşi iubirea (să-i spun iubire acum) trece, cuvintele rămân. Îmi dau seama tot mai mult cât de mult contează ce spun.
Îmi imaginez o tablă din aceea ca la şcoală. Când spun 'te iubesc' unei persoane de fapt scriu acolo. Cu cât mai mult îi spun asta, devine tot mai gros, mai clar, se înţelege tot mai mult ce exprim. Nu pot da pur şi simplu cu buretele să şterg ce am zis. Şi dacă aş încerca, nu o să funcţioneze, mai ales că creta pe care o folosesc atunci când spun 'te iubesc' este una specială; rămâne pentru totdeauna.
Când spun altei persoane 'te iubesc'-ul specific îndrăgostiţilor, tot aşa, se scrie, doar că nu mai urmează aceleaşi linii, aceleaşi curbe. Se amestecă cu precedentul, se întrepătrunde, iar la final nu se mai înţelege nimic. Cu cât mai multe persoane beneficiază de acest tratament, cu atât la sfârşit va fi mai dificil de descifrat.
Ce fain ar fi ca să fie un 'te iubesc' simplu, curat, pe toată tabla.

6 comentarii:

  1. "Dacă ar fi după mine, unii oameni nu ar trebui să le rostească niciodată."
    Nu sunt de acord, toţi oamenii iubesc, chiar dacă iubesc diferit. Nu stă în compentenţa noastră a spune care mod de a iubi e cel potrivit, cel dezirabil.


    "Îmi imaginez o tablă din aceea ca la şcoală. Când spun 'te iubesc' unei persoane de fapt scriu acolo. Cu cât mai mult îi spun asta, devine tot mai gros, mai clar, se înţelege tot mai mult ce exprim. Nu pot da pur şi simplu cu buretele să şterg ce am zis. Şi dacă aş încerca, nu o să funcţioneze, mai ales că creta pe care o folosesc atunci când spun 'te iubesc' este una specială; rămâne pentru totdeauna.
    Când spun altei persoane 'te iubesc'-ul specific îndrăgostiţilor, tot aşa, se scrie, doar că nu mai urmează aceleaşi linii, aceleaşi curbe. Se amestecă cu precedentul, se întrepătrunde, iar la final nu se mai înţelege nimic. Cu cât mai multe persoane beneficiază de acest tratament, cu atât la sfârşit va fi mai dificil de descifrat."

    morman de contradicţie.
    - dacă scrii "gros" pe o tablă, nu se înşelege mai nimic
    - de obicei poţi şterge cu buretele ce ai scris, pentru asta există trio - tablă, burete, cretă.
    - cretă specială - marker permanent?

    cred că la asta se referea offshore, în rest mie îmi plac gândurile fără noimă...

    RăspundețiȘtergere
  2. celine, mă refer la cei care nu ştiu să iubească; şi să nu-mi spui acum că toţi ştiu, că nu te cred.

    Cum să nu se înţeleagă dacă scrii 'gros' pe tablă? Doar urmează aceleaşi linii; dimpotrivă, se vede şi de la depărtare. Dar poate comparaţia cu tabla nu e cea mai potrivită. :) Asta mi-a venit în minte, asta e, nu îmi dau doctoratul aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. "...cei care nu ştiu să iubească; şi să nu-mi spui acum că toţi ştiu, că nu te cred."

    Ai dreptate, sunt multi cei care nu stiu sa iubeasca, de fapt nici nu iubesc. Aceste cuvinte sunt spuse mult prea usor, fara a fi intelese. Dar ce sa faci, nu e totul perfect.
    Ar trebui, ca cei ce vor sa le foloseasca fara sa simta cu adevarat, sa nu le poata articula.
    Da, stiu sunt rea........

    RăspundețiȘtergere
  4. Zurli, FELICITARI pentru articolul asta.
    Mai mult nici nu are rost sa mai spun ;)

    RăspundețiȘtergere