Pages

joi, 23 aprilie 2009

pericolul de a fi fain

Eşti în necazuri dacă eşti frumos. Eşti în necazuri şi mai mari dacă n-ai nici minte.
Sunt şanse mărite să atragi oameni superficiali, nesinceri. După ce se vor sătura de frumuseţea care, să admitem, e trecătoare, vor căuta alt cuib. Poţi să fi înţelept, ei nu înţeleg cu ce se papă caracterul. Sunt atraşi doar de trupul tău, nu-i interesează ce ai în dulăpiorul minţii tale. Din cuvinte pot părea interesaţi de cum gândeşti doar pentru a dobândi ceea ce visează. Cu o persoană urâtă toţi sunt sinceri, dar cum să-i spună unei fete gigea că e limitată? el cum îşi poate adăuga încă o cucerire pe listă?

Femeile sunt mai expuse decât bărbaţii. Unele sunt foarte complexate. Începând de la "nu-i frumos să întrebi o doamnă câţi ani are", şi până la "mă gândesc cu teamă la bătrâneţe, chiar o să am riduri; mai bine mor tânără şi frumoasă". Sunt foarte revoltat. Dacă la atât se limitează farmecul vieţii, atunci trăiesc degeaba. Ce este aşa urât să fie în vârstă? De ce trebuie să fie perfectă? Este destul de stresant să trăieşti o viaţă de nemulţumire continuă, când viaţa poate fi atât de fascinantă prin simplitate, sinceritate :)

Nu, frumuseţea nu contează atunci când îmi aleg prietenii, sau soţia. Dacă ar fi să îmi placă de cineva în scaun cu rotile, fără nici o ezitare m-aş căsători cu ea.
Îmi dau seama cum adevărata frumuseţe este cea a caracterului, nu este uşor de trecut peste obstacole. Puţini, prea puţini o găsesc, dar ei sunt oamenii fericiţi.
Unul dintre ei vreau să fiu şi eu. Nu este film, este viaţa din plin.

9 comentarii:

  1. aham... sunt convins ca ai prefera sa te culci in fiecare noapte langa un sac de cartofi care miroase a peste si care poarta bigudiuri decat sa dormi (:P) langa un top model prost care iti satisface toate nevoile fizice... sa nu intelegi ca nu iti dau dreptate, doar ca ne-am obisnuit sa ridicam frumusetea pe un piedestal. este recunoscut ca persoanele care arata bine au mai mult succes in viata decat cele care arata rau. si pana sa ajungi tu sa cunosti caracterul cuiva, iti spun eu sigur, ai sa te uiti, poate nu in ordinea asta, fund, tzatze, craci, gura, ochi. Abia pe urma, DACA TE ACCEPTA, vei afla si ce fel de caracter are.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te contrazic. Poţi vedea destul de uşor dacă o persoană este de caracter.

    RăspundețiȘtergere
  3. stai asa, ca am senzatia ca nu m-am facut inteles. in general nu-ti poti da seama de caratcerul unei persoane decat dupa ce vorbesti cu respectiva. trece o zi, doua, o saptamana, face ceva care sa iti dea un indiciu. dar, de ce esti interesat de persoana aia? pentru ca ti-a atras atentia FIZIC! si daca era urata cu spune te-ar fi durut... sufletul de ea :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocmai aici sunt mai dus de acasă. Nu-i aranjez pe listă în funcţie de cum arată. Sunt la fel de curios de una care are nasul mai strâmb, ca şi de alta care n-are nici un defect. Pur şi simplu nu-mi pasă. Desigur că sunt anormal, dar ce să-i fac, ăsta-s eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zurli, ceva m-a frapat foarte tare in ceva ce ai zis, si daca imi poti raspunde, iti multumesc: cum poti vedea destul de usor daca o persoana este de carcater?

    RăspundețiȘtergere
  6. - de caracter*

    ..in mama lor de unghii lunji...azi le tai, gata! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cele mai mici lucruri, să le spun 'neînsemnate'. De la "hai mai repede, să nu ma vadă ...x..." reiese că are o problemă cu acel cineva pe care nu vrea să o rezolve ci se fofilează. De la "uite-l şi pe ăla cu 'Şcoala' ce încet merge şi pe mijlocul drumului, parcă ar fi strada lui măsa, ce mă enervează" înţeleg că are o problemă de judecată.

    În primul rând cuvintele reflectă interiorul unei persoane, şi trebuie doar să fi atent ce vorbeşte. În al doilea rând acţiunile îl arată cine este de fapt. De exemplu programăm să facem ceva într-o zi anume; în ultima zi se răzgândeşte cu motivul "nu prea am chef, nu o lăsăm pe altădată?"

    RăspundețiȘtergere
  8. nu conteaza indiferent de cine ti-ai gasit fericirea, important este sa o pastrezi, sa o hranesti mereu cu vise si cu dorinta de a trai frumos. Frumusetea vietii nu se opreste atunci cand iti apar ridurile, din contra ea este permanenta, avem noi ochelari de cal uneori si nu ne dam seama de asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. 'Este destul de stresant să trăieşti o viaţă de nemulţumire continuă, când viaţa poate fi atât de fascinantă prin simplitate, sinceritate :)' + Frumos spus! :)

    RăspundețiȘtergere