Pages

marți, 24 august 2010

Mi-aş dori ...

... să nu mai îmi fie atât de greu, mi-aş dori să ne fi păstrat inocenţa de atunci. Cât de frumos era şi cât de parşiv ne-am contaminat cu urâciunea lumii ăsteia. Cât de frumos ar fi fost daca acum, în loc să ne bântuie remuşcări, am fi fost fericiţi fără rezerve. Cât de jos suntem noi, oamenii, când vine vorba de a ne păstra integri. Cât de bine ar fi fost dacă nu am fi alunecat. Nu prea tare, adevărat, dar destul cât să rămână o pată, iar ăstea nu se spală, eventual se închid undeva adânc, ca să ne aducem cât mai puţin aminte.

Cât de ... cât de ...

Ar fi mai mulţe, dar nu are rost. Nu vreau să fiu o persoană care se hrăneşte din amintiri. Nu vreau să-mi fac inima amară din cauza trecutului. Sunt chiar hotărât să privesc înainte şi să fac toate lucrurile cât mai bine.
Totuşi, da, umbrele se mai abat din când în când.
Ce ştiu cu siguranţă, e că nu e bine să am trecutul în faţa ochilor, nu îl las să mă afecteze. De aceea mă descarc, vreau să-l arunc înapoia mea, vreau să merg cu faţa, nu cu spatele.

Sunt optimist şi ştiu că viaţa mă va surprinde într-un mod plăcut.

4 comentarii:

  1. Si eu mi-as dori, macar pentru o zi inocenta aceea de demult pentru ca acum, sunt extem de contaminata cu uraciunea lumii. Oare cum o fi sa fii fericit fara rezerve? Poate tu stii... ca doar esti happy si zurli!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie o mică doză de egoism. Să nu mă gândesc atât de mult la influenţa pe care o au ceilalţi asupra mea, în locul ei să mă gândesc mai mult la viitorul meu, la cum mă pot dezvolta cât mai mult.

    Vreau să fac în aşa fel încât fericirea mea să nu depindă neapărat de alţii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta cu egoismul... nu mi-a reusit niciodata! Am sa mai incerc. Insa iti pot spune sigur ca fericirea ta nu are cum sa nu depinda de altii care te inconjoara, ca intr-o masura mai mica sau mai mare, asta e altceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba eu cred că se poate. Să fi fericit în comuniune cu ceilalţi fără să ai aşteptări de la ei, văd ca fiind o soluţie bună. În felul ăsta nu poate cineva anume să-ti ia fericirea.

    RăspundețiȘtergere