Pages

miercuri, 31 decembrie 2008

Şi încă un an s-a dus

S-a dus, şi nu mai vine; ziua de ieri nu va mai fi niciodată. Orice ai făcut, a rămas acolo, şi va rămâne veșnic; este o crudă realitate în care trăim noi, cei care poate am vrea să dăm timpul înapoi să evităm anumite situaţii, să ne fi purtat mai frumos cu anumiţi oameni.
Nu putem schimba nimic, şi asta ar trebui să ne facă mai responsabili, mai conştienţi de faptul că greşelile din trecut ne influenţează în viitor.
Mă aprind puţin când mă întreabă unul şi altul "cum a fost 2008? ce planuri ai pentru 2009?"
Mă indispune pentru că îmi sugerează că schimbarea poate veni doar la cumpăna dintre ani. Adică, doar de anul nou să-mi fac planuri? doar de anul nou să mă uit unde am greşit şi ce am făcut bine?

Trebuie să mă întreb în fiecare zi lucrurile astea ... "unde am greşit? cum pot să nu o mai dau în bară?" Degeaba privim cu optimism sau pesimism anul care vine dacă nu facem ceva în privinţa asta. Dacă nu învăţăm nici macar din greşelile noastre ... suntem proşti grămadă.

Şi să fi prost este cel mai uşor lucru, nici nu-ţi dai seama, şi după aia dai vina pe soartă că te-a năpăstuit.

Eu unul abia aştept să vină 1 ianuarie, să mă duc să mă plimb prin oraş. Este cea mai frumoasă zi a anului, mai ales dacă este şi zapadă.

2 comentarii:

  1. Bravo! In sfarsit dau de cineva care nu "isi face planuri" in ultima zi a unui an! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eşti băiat fain, tu. mă surprinzi tot mai plăcut prin felul în care scrii, simţi :)

    de ce scriu aici? aşa mi-a venit! :P

    RăspundețiȘtergere